Ale zdarza się też, że w mojej miseczce pojawia się ciasteczkowy obiad :)
Całkiem niedawno, zajadałem się właśnie ciasteczkami w porze obiadku - zdrowymi ciastkami bananowymi :) Niebo w pyszczku :)
Rozkoszowałem się już wieloma rodzajami ciastek bananowych, na przykład:
- ciastkami bananowo-sezamowymi (przepis znajdziecie TU)
- ciastkami bananowo-śliwkowymi (przepis znajdziecie TUTAJ)
- ciastkami bananowo-ananasowymi (TU jest przepis)
- ciastkami bananowo-jabłkowymi (przepis znajdziecie TU)
- ciastkami bananowo-migdałowymi (TU znajdziecie przepis)
- ciastkami bananowo-otrębowymi (przepis jest TUTAJ)
- ciastkami bananowo-kukurydzianymi (TU jest przepis)
- ciastkami bananowo-żytnimi (przepis znajdziecie TU)
- ciastkami bananowo-ryżowymi (TU znajdziecie przepis)
- ciastkami bananowymi z orzechami włoskimi (przepis jest TU)
- ciastkami bananowymi z orzechami laskowymi (TUTAJ jest przepis)
- ciastkami bananowymi z siemieniem lnianym (TUTAJ znajdziecie przepis)
Przyszedł czas na nową wersję bananowych ciastek :)
Do ich przygotowania, Rodzice wykorzystali:
- dojrzałego banana organicznego
- 1 łyżeczkę organicznego oleju kokosowego extra virgin
- 3 łyżki organicznej mąki konopnej
- 3 łyżki organicznej mąki kukurydzianej
Banana obieramy ze skóry i rozgniatamy widelcem; do rozgniecionego banana dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy.
Porcję ciasta nakładamy (lekko rozpłaszczamy) maczaną w zimnej wodzie łyżeczką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz