sobota, 13 grudnia 2014

Ciasteczka ryżowo - bananowe z nutką sezamu

Pyszne, zdrowe, bezglutenowe ciasteczka bananowo - ryżowe z dodatkiem sezamu.

Potrzebujemy:

- 2 dojrzałe banany (obrać ze skórki)
- 1 łyżka sezamu (zmielić w młynku)
- 1 szklanka mąki ryżowej

Banany rozgniatamy widelcem i dodajemy do nich resztę składników, czyli mąkę i sezam. Dokładnie mieszamy. Nabieramy łyżeczką porcje ciasta, rękoma formujemy płaskie placuszki i układamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni, termoobieg, górna i dolna grzałka). Pieczemy 20 minut.

Ciasteczka po wystudzeniu przechowujemy w papierowej torebce.









SMACZNEGO NA SPACERACH :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz