piątek, 26 grudnia 2014

Zupa kukurydziana z papryką i pomidorami

Pyszna, gęsta zupka kukurydziana z papryką i pomidorami - nie ma nic lepszego na obiad po powrocie z zimowego spacerku :)


Potrzebujemy:

- 1 marchew (obrać ze skórki, zetrzeć na tarce [grube oczka])
- 1 łyżeczka suszonego oregano 
- pół papryki zielonej (wymyć, wypestkować, pokroić w paseczki) 
- 1 papryka czerwona (wymyć, wypestkować, pokroić w paseczki)
- 1/4 kostki tofu naturalnego SOLIDA FOOD (pokroić w kosteczkę)

Wszystkie składniki zalewamy 4 szklankami zimnej wody, zagotowujemy,  zmniejszamy ogień i mieszając wsypujemy 

- ok. 1 szklanki kaszy kukurydzianej

Gotujemy na bardzo małym ogniu często mieszając przez 15 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania dodajemy 

- skoncentrowany sok pomidorowy bez soli PRIMO GUSTO (5 łyżek)


to świeżo ugotowana zupka kukurydziana





Po wystygnięciu, zupę przechowujemy w lodówce. Przed podaniem w kolejne dni, porcję zupy podgrzewamy na małym ogniu i podajemy z 1 łyżeczką oliwy z oliwek extra virgin. 



to moja miseczka z porcją zupki z dodatkiem oliwy




 
SMACZNEGO !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz