Potrzebujemy:
- 1 mango (obrać ze skórki, pokroić miąższ w kostkę)
- 1/4 kostki tofu naturalnego SOLIDA FOOD (pokroić w kostkę)
- garść listków świeżego rozmarynu
Wszystko rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni, górna i dolna grzałka). Pieczemy 15 minut.
Po przestygnięciu przekładamy do miseczki, dodajemy olej z pestek dyni tłoczony na zimno (1 łyżeczka) oraz miód gryczany (1 łyżeczka), mieszamy i gotowe :)
mango z tofu i rozmarynem przed pieczeniem ... |
... a tu po upieczeniu :) |
a to moja miseczka z pieczonym mango, tofu i rozmarynem czekająca na dołożenie oleju z pestek dyni i miodu gryczanego :) |
a to już gotowy obiadek, czyli upieczone mango z tofu i rozmarynem z dodatkiem miodu i oleju |
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz