Potrzebujemy:
- 1 batat (wymyć, zalać zimną wodą, zagotować i gotować do miękkości; odcedzić, a kiedy batat przestygnie, obrać go ze skórki)
- 1 dojrzałe mango (obrać ze skórki, odkroić miąższ wokół pestki)
- 2 garście fistaszków (obrać z twardych skorupek i brązowych błonek, zmielić w młynku lub rozdrabniaczu)
- olej z pestek dyni tłoczony na zimno (około 2 łyżek)
Batata blendujemy z mango, dodajemy zmielone fistaszki oraz olej z pestek dyni. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe.
Puree przechowujemy w lodówce. Na chwilę przed podaniem, porcję puree wyjmujemy z lodówki, aby ogrzało się w temperaturze pokojowej.
to cała miska pysznego puree :) |
a to moja miseczka z porcją puree, które zaraz wyląduje w moim brzuszku :) |
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz