piątek, 26 grudnia 2014

Puree z batata i mango z orzechową nutką

Puree na słodko z tego co najbardziej lubię :) czyli z batata, z mango i z fistaszków :)

Potrzebujemy:

- 1 batat (wymyć, zalać zimną wodą, zagotować i gotować do miękkości; odcedzić, a kiedy batat przestygnie, obrać go ze skórki)
- 1 dojrzałe mango (obrać ze skórki, odkroić miąższ wokół pestki)
- 2 garście fistaszków (obrać z twardych skorupek i brązowych błonek, zmielić w młynku lub rozdrabniaczu)
- olej z pestek dyni tłoczony na zimno (około 2 łyżek)

Batata blendujemy z mango, dodajemy zmielone fistaszki oraz olej z pestek dyni. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe.

Puree przechowujemy w lodówce. Na chwilę przed podaniem, porcję puree wyjmujemy z lodówki, aby ogrzało się w temperaturze pokojowej.


to cała miska pysznego puree :)




a to moja miseczka z porcją  puree, które zaraz wyląduje w moim brzuszku :)



SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz