Potrzebujemy:
- garść pasków świeżego kokosa (TUTAJ znajdziecie wskazówki jak je przygotować)
- 1 batat (obrać, pokroić w paski)
- 1/4 kostki tofu naturalnego SOLIDA FOOD (pokroić w paski)
- suszony tymianek
Wszystko układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy suszonym tymiankiem (ilość wg. uznania). Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (190 stopni, górna i dolna grzałka plus termoobieg), pieczemy 20 minut.
Po przestygnięciu, przekładamy do miseczki, dodajemy olej z pestek dyni tłoczony na zimno, mieszamy i gotowe :)
wszystkie składniki rozłożone na blaszce zaraz wylądują w piekarniku |
a to już gotowy upieczony obiadek :) studzi się zanim trafi do mojej miseczki, gdzie zostanie wymieszany z olejem z pestek dyni |
a to moja miska z pieczonym batatem, tofu i kokosem z dodatkiem oleju z pestek dyni :) PYCHOTKA :) |
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz