Dań z marynowanym tofu robiliśmy już kilka, na przykład:
- marynowane tofu z makaronem i kiełkami lucerny (przepis znajdziecie TU), albo
- marynowane tofu z kaszą jaglaną i warzywami (przepis jest TUTAJ).
Dziś opowiem wam o naszej kolejnej wersji marynowanego tofu, tym razem w towarzystwie makaronu i pomidorka :)
Do zamarynowania tofu, potrzebujemy (ilość podanych składników w moim przypadku wystarczyła na kilka dni):
- pół kostki tofu naturalnego SOLIDA FOOD
- 2 łyżki organicznej oliwy z oliwek extra virgin
- pół łyżeczki organicznego cynamonu mielonego
- pół łyżeczki organicznej bazylii suszonej
Tofu kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do niego resztę składników, dokładnie mieszamy i wstawiamy w zamykanym pojemniku do lodówki na noc.
Po tym czasie nasze tofu marynowane jest gotowe do wykorzystania do obiadu :)
Porcję marynowanego tofu zajadałem w towarzystwie porcji świeżo ugotowanego organicznego makaronu żytniego rurki SYMBIO oraz pomidorkiem pokrojonym w mniejsze kawałeczki.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz