niedziela, 17 lipca 2016

Makaron z marynowanym tofu

Uwielbiam tofu i jem tofu bardzo często, zarówno w obiadkach jak i jako przekąskę na przykład na spacerach (Rodzice kroją plaster naturalnego tofu w małe kosteczki, które na spacerze lądują w moim pyszczku).

Dań z marynowanym tofu robiliśmy już kilka, na przykład:

- marynowane tofu z makaronem i kiełkami lucerny (przepis znajdziecie TU), albo

- marynowane tofu z kaszą jaglaną i warzywami (przepis jest TUTAJ).


Dziś opowiem wam o naszej kolejnej wersji marynowanego tofu, tym razem w towarzystwie makaronu i pomidorka :)


Do zamarynowania tofu, potrzebujemy (ilość podanych składników w moim przypadku wystarczyła na kilka dni):

- pół kostki tofu naturalnego SOLIDA FOOD
- 2 łyżki organicznej oliwy z oliwek extra virgin
- pół łyżeczki organicznego cynamonu mielonego
- pół łyżeczki organicznej bazylii suszonej

Tofu kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do niego resztę składników, dokładnie mieszamy i wstawiamy w zamykanym pojemniku do lodówki  na noc.

Po tym czasie nasze tofu marynowane jest gotowe do wykorzystania do obiadu :)







Porcję marynowanego tofu zajadałem w towarzystwie porcji świeżo ugotowanego organicznego makaronu żytniego rurki SYMBIO oraz pomidorkiem pokrojonym w mniejsze kawałeczki.








SMACZNEGO 

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza