niedziela, 3 maja 2015

Marynowane tofu z makaronem i kiełkami lucerny

Pyszny i zdrowy obiad czyli makaron z marynowanym tofu i kiełkami lucerny - takim obiadem zajadałem się w zeszły weekend :)

Podstawą tego obiadku jest tofu, które musimy zamarynować:

kostkę tofu naturalnego eco SOLIDA FOOD odcedzamy, kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy:

- pół łyżeczki kurkumy mielonej bio
- 1 łyżeczkę suszonej bazylii
- 1 łyżeczkę ziaren czarnuszki
- 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin

Dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki w zamykanym pojemniczku na kilka godzin.






Tak przygotowane tofu podajemy z porcją świeżo ugotowanego makaronu (durum lub razowy) oraz z garścią świeżych kiełków lucerny (które możemy posiekać).



to porcja marynowanego tofu z makaronem z pszenicy durum i kiełkami lucerny




a to porcja marynowanego tofu z makaronem razowym i kiełkami lucerny




SMACZNEGO !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz