niedziela, 31 maja 2015

Fasolowy popcorn czyli popcorn z białej fasoli

Pamiętacie jak pisałem o fasolowym popcornie z czerwonej fasoli (przepis znajdziecie TUTAJ)?
Był tak pyszny, że rodzice postanowili ponownie rozpieścić mój brzusio fasolowym popcornem, z tym, że tym razem do jego przygotowania wykorzystali fasolę białą.
Rezultat był podobny, czyli MIODZIO W PYSZCZKU :)

Potrzebujemy:

- fasola biała jaś karłowy (moczymy przez noc w zimnej wodzie, odcedzamy, zalewamy zimną wodą, gotujemy 60 minut i odcedzamy)

Ugotowaną i odcedzoną fasolę rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni + górna i dolna grzałka + termoobieg).
Pieczemy 22 minuty.

fasola przed zamienieniem się w popcorn ;]
a to już gotowy fasolowy popcorn :)










SMACZNEGO CHRUPANIA NA SPACERACH !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz