pół szklanki soczewicy czerwonej bio wrzucamy na 1 szklankę gotującej się wody, gotujemy na bardzo małym ogniu po przykryciem przez 25 minut; na 10 minut przed końcem gotowania dodajemy:
- 2 łyżki płatków owsianych górskich.
Kiedy soczewica przestygnie troszkę, dodajemy:
- 1 łyżkę oleju kokosowego bio
Dokładnie mieszamy, a po przestygnięciu przechowujemy w lodówce.
Soczewica to baza obiadku.
Codziennie do porcji przygotowanej wg powyższego przepisu soczewicy (ja dostawałem ok. 2 łyżek soczewicy) dodajemy młodego buraczka (startego na tarce - grube oczka).
to baza naszego obiadku, czyli soczewica z płatkami owsianymi i olejem kokosowym |
a to już pełny obiadek :) czyli soczewica z płatkami owsianymi i olejem kokosowym z młodym buraczkiem startym na tarce |
SMACZNEGO !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz