niedziela, 31 maja 2015

Soczewica czerwona z młodym buraczkiem i olejem kokosowym

Podstawowym składnikiem naszego obiadku jest soczewica czerwona, którą przygotowujemy wg następującego przepisu:

pół szklanki soczewicy czerwonej bio wrzucamy na 1 szklankę gotującej się wody, gotujemy na bardzo małym ogniu po przykryciem przez 25 minut; na 10 minut przed końcem gotowania dodajemy:

- 2 łyżki płatków owsianych górskich.

Kiedy soczewica przestygnie troszkę, dodajemy:

- 1 łyżkę oleju kokosowego bio

Dokładnie mieszamy, a po przestygnięciu przechowujemy w lodówce.

Soczewica to baza obiadku.

Codziennie do porcji przygotowanej wg powyższego przepisu soczewicy (ja dostawałem ok. 2 łyżek soczewicy) dodajemy młodego buraczka (startego na tarce - grube oczka).
 


to baza naszego obiadku, czyli soczewica z płatkami owsianymi i olejem kokosowym




a to już pełny obiadek :) czyli soczewica z płatkami owsianymi i olejem kokosowym z młodym buraczkiem startym na tarce



SMACZNEGO !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz