opakowanie 500g kosztuje niecałe 4 złote |
Oczywiście, od razu poprosiłem o jakiś obiadek z makaronem kukurydzianym :)
I tak powstały dwa przepisy z wykorzystaniem bezglutenowego makaronu kukurydzianego :)
MAKARON KUKURYDZIANY Z SOSEM BANANOWO - PIETRUSZKOWYM
Potrzebujemy:
- porcję bezglutenowego makaronu kukurydzianego
- banan
- garść natki pietruszki
- 1 łyżeczka oleju kokosowego bio
Makaron gotujemy al dente. Po odcedzeniu, dodajemy do niego olej kokosowy i mieszamy.
Sos przygotowujemy z banana i natki pietruszki: banana obieramy ze skórki i blendujemy z natką pietruszki.
MAKARON KUKURYDZIANY Z SOSEM GRUSZKOWYM
Potrzebujemy:
- porcję bezglutenowego makaronu kukurydzianego
- gruszka
- 1 łyżeczka oleju kokosowego bio
Makaron gotujemy al dente. Po odcedzeniu, dodajemy do niego olej kokosowy i mieszamy.
Z gruszki przygotowujemy sos: gruszkę myjemy (usuwamy pestki) i blendujemy.
Makaron polewamy sosem i gotowe :)
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz