sobota, 1 sierpnia 2015

Przepisy na szybkie obiady z bezglutenowym makaronem kukurydzianym

W zeszłym tygodniu, Rodzice będąc na zakupach w pobliskiej Biedronce upolowali dla mnie pyszny, zdrowy, bezglutenowy makaron kukurydziany :)

opakowanie 500g kosztuje niecałe 4 złote




Oczywiście, od razu poprosiłem o jakiś obiadek z makaronem kukurydzianym :)
I tak powstały dwa przepisy z wykorzystaniem bezglutenowego makaronu kukurydzianego :)

MAKARON KUKURYDZIANY Z SOSEM BANANOWO - PIETRUSZKOWYM 

Potrzebujemy:

- porcję bezglutenowego makaronu kukurydzianego
- banan
- garść natki pietruszki
- 1 łyżeczka oleju kokosowego bio

Makaron gotujemy al dente. Po odcedzeniu, dodajemy do niego olej kokosowy i mieszamy.



Sos przygotowujemy z banana i natki pietruszki: banana obieramy ze skórki i blendujemy z natką pietruszki.



Makaron polewamy sosem i gotowe :)







MAKARON KUKURYDZIANY Z SOSEM GRUSZKOWYM

Potrzebujemy:

- porcję bezglutenowego makaronu kukurydzianego
- gruszka
- 1 łyżeczka oleju kokosowego bio

Makaron gotujemy al dente. Po odcedzeniu, dodajemy do niego olej kokosowy i mieszamy.
Z gruszki przygotowujemy sos: gruszkę myjemy (usuwamy pestki) i blendujemy.



 Makaron polewamy sosem i gotowe :)





SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz