sobota, 29 sierpnia 2015

Błyskawiczny obiad bez gotowania czyli Surowa zupa marchewkowo-awokadowa z kukurydzą

Autorem pomysłu na moją zupkę, którą zajadałem się w zeszły weekend, jest Mama, nasza surojadka :)
Zupa nie dość, że jest szybka w przygotowaniu, jest też pyszna i sycąca :)

Potrzebujemy:

- pół dojrzałego awokado (bez pestki i skórki)
- mała marchewka bio (obrana ze skórki, pokrojona w kostkę)
- garść natki pietruszki
- kilka kropel soku świeżo wyciśniętego z cytryny
- 1 kolba kukurydzy (ziarna odkrajamy nożem od kolby)

Awokado, marchewkę i natkę blendujemy z sokiem z cytryny - w ten sposób otrzymujemy gęstą zupkę :)




Zupę posypujemy ziarnami kukurydzy i gotowe :) Możemy pałaszować :)




SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz