piątek, 26 czerwca 2015

Sałatowe naleśniki z pastą paprykową

W zeszły weekend zajadałem się jednym z moich ulubionych ostatnio obiadków, czyli sałatowymi naleśnikami :) Tym razem w sałatowych naleśnikach znalazła się pyszna pasta paprykowa :)

Dla przypomnienia, robiliśmy już sałatowe naleśniki
- z pastą buraczaną (przepis znajdziecie TU), oraz
- z pastą fasolowo - paprykową (przepis znajdziecie TUTAJ)

Wracamy, do najnowszej wersji sałatowych naleśników.

Jak zawsze, do ich przygotowania potrzebujemy:

- sałaty rzymskiej, oraz
- pasty - tym razem będzie to pasta paprykowa

PASTA PAPRYKOWA

Potrzebujemy (ilość składników podajemy na dwa naleśniki, czyli obiad na dwa dni dla psiaka moich gabarytów, czyli ok. 7 kg)

- dwa ok. 2 cm plastry tofu naturalnego SOLIDA FOOD
- ćwierć papryki czerwonej (wymytej, wypestkowanej)
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek extra virgin

Wszystkie składniki blendujemy i gotowe :)


to nasza gotowa pasta paprykowa

Porcją pasty (pastę dzielimy na pół) nadziewamy naleśnika, czyli liść sałaty rzymskiej:

na liściu sałaty (wymytym z odciętą twardą końcówką) rozsmarowujemy porcję pasty, po czym zwijamy liść wzdłuż rdzenia




 Tak przygotowanego naleśnika kroimy w mniejsze kawałki w poprzek liścia ...




... i obiad mamy gotowy :)




SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz