Dla przypomnienia, robiliśmy już sałatowe naleśniki
- z pastą buraczaną (przepis znajdziecie TU), oraz
- z pastą fasolowo - paprykową (przepis znajdziecie TUTAJ)
Wracamy, do najnowszej wersji sałatowych naleśników.
Jak zawsze, do ich przygotowania potrzebujemy:
- sałaty rzymskiej, oraz
- pasty - tym razem będzie to pasta paprykowa
PASTA PAPRYKOWA
Potrzebujemy (ilość składników podajemy na dwa naleśniki, czyli obiad na dwa dni dla psiaka moich gabarytów, czyli ok. 7 kg)
- dwa ok. 2 cm plastry tofu naturalnego SOLIDA FOOD
- ćwierć papryki czerwonej (wymytej, wypestkowanej)
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek extra virgin
Wszystkie składniki blendujemy i gotowe :)
to nasza gotowa pasta paprykowa |
Porcją pasty (pastę dzielimy na pół) nadziewamy naleśnika, czyli liść sałaty rzymskiej:
na liściu sałaty (wymytym z odciętą twardą końcówką) rozsmarowujemy porcję pasty, po czym zwijamy liść wzdłuż rdzenia
Tak przygotowanego naleśnika kroimy w mniejsze kawałki w poprzek liścia ...
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz