piątek, 5 czerwca 2015

CZIPSY MARCHEWKOWE Z CYNAMONEM

Uwielbiam czipsy robione przez rodziców :) Bardzo często zajadam się nimi na spacerkach :)

Robiliśmy już czipsy:
- z selera korzeniowego i nóżek brokuła (przepis znajdziecie TUTAJ)
- z batata (przepis jest TU)
- z buraka (przepis podawałem TUTAJ)
- z pietruszki (przepis znajdziecie TUTAJ)

Czas na czipsy marchewkowe z cynamonem!

Marchew po obraniu ze skórki kroimy w plastry (ok. 0.5 cm) i rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia; rozłożone plastry posypujemy mielonym cynamonem i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni + górna i dolna grzałka + termoobieg).
Pieczemy 35 minut.


przed wstawieniem do piekarnika ...


... i po wyjęciu z z piekarnika :)



na zdjęciu paluch Taty ;] który podkrada moje czipsy








SMACZNEGO !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz