sobota, 21 marca 2015

ORZESZKI CIECIORKOWE

Sojowe orzeszki (przepis znajdziecie tutaj) tak bardzo mi zasmakowały, że rodzice postanowili przygotować dla mnie kolejne domowe orzeszki, tym razem z cieciorki :)
Wyszły przepyszne :) Na spacerach, za orzeszka cieciorkowego byłem gotowy zrobić wszystko ;] nawet iść grzecznie przy nodze ;)

Potrzebujemy:

- cieciorkę bio

Cieciorkę zalewamy zimną wodą i odstawiamy do namoczenia na noc, po czym odcedzamy wodę, cieciorkę zalewamy świeżą zimną wodą, gotujemy 60 minut, odcedzamy i rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni + górna i dolna grzałka + termoobieg).
Pieczemy 25 minut.


cieciorka przed upieczeniem

a to już gotowe pysznościowe orzeszki cieciorkowe :)








SMACZNEGO CHRUPANIA :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz