W weekend Tata wrócił z zakupów ze świeżymi orzechami laskowymi :) które od razu prawie w całości schrupaliśmy ;] Na szczęście, przezorna Mama "skitrała" garść orzechów, które później wylądowały w mojej miseczce razem z jaglanką :)
Aby przygotować pyszną obiadową jaglankę, potrzebujemy:
- pół szklanki płatków jaglanych
- szczypta suszonego rozmarynu
- pół marchewki (obrać ze skórki, zetrzeć na drobnych oczkach)
- 1 łyżeczka miodu naturalnego (ja dostałem miód lipowy)
- garść świeżych orzechów laskowych (rozłupać, obrać z łupin i drobno posiekać nożem)
Płatki jaglane i rozmaryn zalewamy 1 szklanką wody, zagotowujemy i gotujemy ciągle mieszając na małym ogniu przez 3 minuty. Kiedy jaglanka przestygnie, przekładamy ją do miseczki, dodajemy miód, startą marchewkę oraz posiekane orzechy, mieszamy i gotowe :)
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz