Rodzicom nawinęło się sporo dobroci :)
Potrzebujemy:
- pół marchewki (obieramy ze skórki, trzemy na tarce - grube oczka)
- pół korzenia pietruszki (obieramy ze skórki, trzemy na tarce - grube oczka)
- kawałek selera korzeniowego (obieramy ze skórki, trzemy na tarce - grube oczka)
- garść fasolki szparagowej mrożonej (my mieliśmy żółtą)
- garść zielonego groszku mrożonego
* wszystko wrzucamy do garnuszka, zalewamy wodą (trochę ponad powierzchnię warzyw), zagotowujemy i do gotującej się zupki, dodajemy po 1 łyżeczce:
- kaszę owsianą bio
- kaszę gryczaną niepaloną eko
- kaszę jęczmienną pęczak
- kaszę kukurydzianą
- kaszę jęczmienną wiejską
- soczewicę czerwoną
* wszystko gotujemy pod przykryciem 20 minut na bardzo małym ogniu, co jakiś czas mieszamy. Na 5 minut przed końcem gotowania, dodajemy jeszcze:
- 1 łyżkę otrębów pszennych
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz