Najpierw zajmiemy się KOSTKAMI Z KASZY KUKURYDZIANEJ.
W garnuszku zagotowujemy 1 szklankę wody. Mieszając, wsypujemy pół szklanki kaszy kukurydzianej i 1 łyżkę suszonego majeranku. Gotujemy na bardzo małym ogniu ciągle mieszając przez 5 minut. Ugotowaną kaszę przelewamy do pojemnika przelanego zimną wodą i odstawiamy do wystygnięcia.
Teraz przechodzimy do surówki COLESLAW.
Potrzebujemy:
- 1 marchew (obrać ze skórki, zetrzeć na tarce; grube oczka)
- 1 jabłko (wymyć, wypestkować, zetrzeć na tarce; grube oczka)
- 1 szklanka groszku zielonego mrożonego (rozmrozić przez noc w lodówce)
- kawałek kapusty białej (bardzo drobno poszatkować)
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
- 1 łyżeczka miodu naturalnego
- 1 łyżeczka octu jabłkowego bio
Wszystkie składniki mieszamy w misce i gotowe.
Porcję surówki Coleslaw podajemy z porcją ugotowanej zastygniętej kaszy pokrojonej w kosteczkę.
porcja kostek kaszy |
a to gotowy pełny obiadek - porcja surówki Coleslaw z porcją kotek z kaszy kukurydzianej |
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz