Kiedy zabrakło ciasto na obiad, w mojej miseczce, pod koniec tygodnia pojawiła się moja ukochana owsianka :)
W czwartek zajadałem się OWSIANKĄ Z SELEREM NACIOWYM I FISTASZKAMI, a w piątek OWSIANKĄ Z POMIDOREM MALINOWYM I BAZYLIĄ :)
Ale po kolej :)
OWSIANKA Z SELEREM NACIOWYM I FISTASZKAMI
Potrzebujemy:
- 2 łyżki płatków owsianych górskich ( zalewamy gorącą przegotowaną wodą [około 1 cm nad powierzchnię płatków i odstawiamy na 10 minut pod przykryciem po czym dokładnie mieszamy - w ten sposób otrzymujemy owsiankę)
- łodyga selera naciowego (myjemy i kroimy w plasterki)
- garść fistaszków (obieramy ze skorupek i brązowych błonek, obrane orzeszki mielimy w młynku lub rozdrabniaczu)
- 1 łyżeczka miodu naturalnego
- szczypta kurkumy bio
Wszystkie składniki mieszamy w miseczce i gotowe :)
OWSIANKA Z POMIDOREM MALINOWYM I BAZYLIĄ
Potrzebujemy:
- 2 łyżki płatków owsianych górskich + pół łyżeczki suszone bazylii ( suche składniki mieszamy ze sobą po czym zalewamy gorącą przegotowaną wodą [około 1 cm nad powierzchnię płatków wymieszanych z bazylią i odstawiamy na 10 minut pod przykryciem po czym dokładnie mieszamy - w ten sposób otrzymujemy owsiankę z bazylią)
- pomidor malinowy (myjemy, usuwamy biały głąbek i kroimy pomidorka na małe kawałeczki)
- garść fistaszków (obieramy ze skorupek i brązowych błonek, obrane orzeszki mielimy w młynku lub rozdrabniaczu)
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin
Wszystkie składniki mieszamy w miseczce i gotowe :)
SMACZNEGO !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz