Tym razem do wykorzystania mieliśmy miąższ z buraków - Tata wpadł na genialny pomysł, postanowił, że miąższ z buraczków wykorzystamy do przygotowania obiadku na weekend :)
Ja dostawałem surowy miąższ z buraków w swoich obiadkach, a Tata swoją porcję pulpy buraczanej wrzucił na chwilę na patelnię razem z cebulką. Tym sposobem ja i Tata w zeszły weekend zajadaliśmy się kaszą gryczaną właśnie z miąższem z buraczków, który został nam po wyciśnięciu soku z buraków. Mamie do szczęścia wystarczył sok z buraków :P Niech żałuje, bo obiad wyszedł nam pyszny :)
A to nasz przepis na wykorzystanie miąższu buraczanego z wyciskarki do soku :)
Do przygotowania KASZY GRYCZANEJ Z BURACZKAMI, JOGURCIKIEM I MIGDAŁAMI, potrzebujemy:
- kaszę gryczaną niepaloną bio - ilość według uznania (wrzucamy na gotującą się wodę, gotujemy pod przykryciem 20 minut i odcedzamy)
- miąższ z buraków z wyciskarki do soków - ilość według uznania
- odrobinę ok. 1 łyżeczki oliwy z oliwek extra virgin
- garść świeżo posiekanej natki pietruszki
- garść migdałów kalifornijskich (mielimy w młynku lub rozdrabniaczu)
- jogurt sojowy naturalny (o którym pisaliśmy tutaj)
Wszystkie składniki wrzucamy do miseczki, dokładnie mieszamy i gotowe :)
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz