Potrzebujemy:
- 1 pomidor (wymyć [usunąć głąbek] i pokroić w małe kawałki)
- kilka fasolek szparagowych żółtych (wymyć [odciąć końce] pokroić na małe kawałki)
- szczypta suszonego majeranku
- pół szklanki płatków żytnich
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
- 1 łyżka łuskanych pestek dyni (zmielić w młynku)
Pomidora i fasolkę szparagową wrzucamy do garnka, zalewamy 1 szklanką wody, zagotowujemy, dodajemy płatki żytnie i majeranek i gotujemy na małym ogniu przez 10 min., często mieszając.
Po zdjęciu z ognia, przesypujemy do miseczki, czekamy aż żytnianka lekko przestygnie, dodajemy oliwę i zmielone pestki dyni, mieszamy i gotowe :)
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz