sobota, 21 maja 2016

Marchewkowe paluszki - pomysł na zdrową przekąskę dla psa

Marchewkę uwielbiam :) dlatego Rodzice często przygotowują mi z marchewki różne przekąski. 

Przez cały rok zajadam się surową marchewką - dostaję całą dokładnie wymytą organiczną marchew do pochrupania, a przy okazji do wyczyszczenia ząbków :)
Często podjadam też tartą marchewkę z dodatkiem różnego rodzaju olejów, na przykład z olejem arachidowym (przepis znajdziecie TU), albo z oliwą z oliwek (przepis znajdziecie TUTAJ)

Oprócz tego, często zajadam się czipsami z marchewki - przepis znajdziecie TUTAJ, a jak jestem bardzo grzecznym chłopcem, Rodzice rozpieszczają mnie ciasteczkami z marchewką w roli głównej, przepisy znajdziecie na przykład TU i TUTAJ

Z kolei w lecie, zajadam się mrożonymi marchewkami, o których pisaliśmy TU

Arsenał marchewkowych przekąsek, Rodzice ostatnio wzbogacili o nowy pomysł: MARCHEWKOWE PALUSZKI :) 


Marchewki (najlepiej organiczne) obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż na pół 


jak widzicie po lewej, do pomysłu wmieszała się jeszcze pietruszka ;)

i rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia;




 wkładamy do rozgrzanego piekarnika (130 stopni + górna i dolna grzałka + termoobieg).

Po 45 minutach pieczenia, otwieramy piekarnik i przekładamy marchewki na drugą stronę.
Pieczemy dalej przez kolejne 35 minut.














SMACZNEGO 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz