Do jej przygotowania, Rodzice wykorzystali:
- pół 200 ml słoiczka organicznej kaszy jaglanej (prażymy na suchej patelni)
- 1 ząbek czosnku (obieramy ze skórki, trzemy na tarce - małe oczka)
- plasterek imbiru (obieramy ze skórki, trzemy na tarce - duże oczka)
- organiczną marchewkę (obieramy ze skórki, trzemy na tarce - duże oczka)
- korzeń pietruszki (obieramy ze skórki, trzemy na tarce - duże oczka)
- kawałek selera korzeniowego (obieramy ze skórki, trzemy na tarce - duże oczka)
- pół łyżeczki organicznej kurkumy mielonej
Wszystkie składniki oprócz kaszy jaglanej wrzucamy do garnka, zalewamy wodą (ok. 10 cm nad powierzchnię składników), zagotowujemy, dodajemy kaszę jaglaną i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 15 minut, następnie dodajemy
- groszek mrożony (u nas w ilości 2 x 200 ml słoiczek), oraz
- zimną wodę (200 ml słoiczek)
Kiedy zawartość garnka znowu zacznie się gotować, całość gotujemy jeszcze przez 5 minut.
Po wystygnięciu, zupę przechowujemy w lodówce.
Przed podaniem, porcję zupy podgrzewamy na małym ogniu i podajemy z 1 łyżeczką organicznej oliwy z oliwek extra virgin.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz