Nasz obiad składał się z 3 głównych elementów:
1. Pieczonej kukurydzy
2. Gotowanej cieciorki
3. Surówki z kapusty czerwonej
Najpierw zajmiemy się ciecierzycą, którą przygotowujemy w większej ilości na kilka dni.
Cieciorę (my wykorzystaliśmy organiczną) moczymy w zimnej wodzie przez noc, odcedzamy, zalewamy świeżą wodą, zagotowujemy, dodajemy odrobinę organicznego suszonego lubczyku i organicznego kminku całego, gotujemy przez 1 godzinę i 20 minut, odcedzamy i po wystudzeniu przechowujemy w lodówce.
Następnie, przygotowujemy surówkę z czerwonej kapusty - też w większej ilości na kilka dni.
Do przygotowania surówki, potrzebujemy:
- kawałek czerwonej kapusty
- marchewkę
- organiczny ocet jabłkowy
- organiczną oliwę z oliwek extra virgin
Kapustę drobno siekamy, marchewkę obieramy ze skórki i trzemy na tarce (drobne oczka). Poszatkowaną kapustę łączymy ze startą marchewką, dodajemy odrobinę octu jabłkowego i oliwę, mieszamy i surówkę mamy gotową. Przechowujemy ją w lodówce.
I na koniec, zajmujemy się kukurydzą - codziennie pieczemy świeżą porcję ziaren kukurydzy.
Ziarna trzeba odkroić nożem od kolby, wymieszać z odrobiną organicznej oliwy oraz organicznymi ziołami suszonymi: majerankiem, oregano, oraz organiczną mieloną kurkumą.
Tak przygotowane ziarna kukurydzy rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
A obiad w całości to porcja upieczonej kukurydzy + porcja ugotowanej cieciorki + porcja surówki.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz