Batat i kukurydza - to dwa główne i jakże amerykańskie składniki mojego obiadu :)
Potrzebujemy:
- 2 nieduże bataty (obieramy ze skórki i kroimy w mniejszą kostkę, mniej więcej 1cm)
- 2 kolby kukurydzy (myjemy, osuszamy, ziarna kukurydzy odkrajamy nożem od kolby)
- 1 łyżka suszonego majeranku bio
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą w misce ...
... i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni + superopiekacz + termoobieg). Pieczemy ok. 10-15 min. (do miękkości batatów).
Czyli tak wyglądał mój cały dwumiskowy obiadek :)
najpierw zajął się batatem z kukurydzą i nerkowcami :) |
a potem sałatą :) |
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz