niedziela, 11 listopada 2012

Ciastka ryżowe z pestkami dyni i słonecznika

Deserek na spacerek :)

Potrzebujemy:

- po łyżeczce łuskanych pestek dyni i słonecznika bio
- łyżeczka oleju nierafinowanego
- łyżka wody gazowanej
- łyżka miodu naturalnego
- łyżka płatków ryżowych
- łyżka płatków jęczmiennych lub owsianych
- ok łyżki kaszy mannej
- miska :P

Zalewamy płatki (ryżowe i jęczmienne lub owsiane) wrzątkiem (wody tyle aby przykryła płatki), przykrywamy i dajemy popracować przez 5 min.
Resztę składników wrzucamy do miseczki, a po 5 minutach dodajemy nasze namoczone płatki. Kuciamy czyt. mieszamy wszystko :) na jednolitą masę. Dajemy ciastu odpocząć przez 15 min. Łyżeczką kładziemy porcje ciasta na suchą rozgrzaną patelnię i suszymy z obu stron do zarumienienia.

A o to efekt:



Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz