Potrzebujemy:
- po łyżeczce łuskanych pestek dyni i słonecznika bio
- łyżeczka oleju nierafinowanego
- łyżka wody gazowanej
- łyżka miodu naturalnego
- łyżka płatków ryżowych
- łyżka płatków jęczmiennych lub owsianych
- ok łyżki kaszy mannej
- miska :P
Zalewamy płatki (ryżowe i jęczmienne lub owsiane) wrzątkiem (wody tyle aby przykryła płatki), przykrywamy i dajemy popracować przez 5 min.
Resztę składników wrzucamy do miseczki, a po 5 minutach dodajemy nasze namoczone płatki. Kuciamy czyt. mieszamy wszystko :) na jednolitą masę. Dajemy ciastu odpocząć przez 15 min. Łyżeczką kładziemy porcje ciasta na suchą rozgrzaną patelnię i suszymy z obu stron do zarumienienia.
A o to efekt:
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz