Potrzebujemy (ilości podanych składników = 1 porcja obiadowa)
- 1 kotlet sojowy Orico
- garść makaronu razowego Symbio
- garść mrożonej fasolki szparagowej żółtej
- garść mrożonego groszku zielonego
- garść mrożonych marchewek typu "baby carrots"
- pół łyżeczki kminku całego bio
- pół łyżeczki majeranku suszonego bio
- 1 łyżeczka bio oleju kokosowego tłoczonego na zimno extra virgin
Do garnka z gotującą się wodą wrzucamy najpierw wszystkie mrożone warzywa (fasolkę szparagową, marchewkę, groszek). Kiedy woda znowu zacznie się gotować dodajemy kotlet sojowy oraz zioła.
Po 4 minutach gotowania, dodajemy makaron i wszystko razem gotujemy jeszcze kolejne 4 minuty.
Następnie, odcedzamy zawartość garnuszka, przesypujemy do miski i łączymy z olejem kokosowym. Gotowe :)
Danie można podrasować: dodać natkę pietruszki i kiełki fasoli Mung, a zamiast oleju kokosowego, można wykorzystać oliwę z oliwek.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz