sobota, 8 lutego 2014

Pasta gryczana z miodem i cynamonem - pomysł na słodką masę do konga

Kolejny pomysł rodziców na masę do konga. Tym razem z kaszy gryczanej w towarzystwie miodu i cynamonu :)

Potrzebujemy:

- 1 woreczek kaszy gryczanej palonej
- 1 łyżka miodu naturalnego (u nas był wielokwiatowy)
- 1 łyżeczka cynamonu mielonego
- 1 łyżka oleju rzepakowego

Kaszę wrzucamy na gotującą się wodę, gotujemy 15 min., odcedzamy, wysypujemy z woreczka, dodajemy olej i blendujemy. Do zblendowanej masy dodajemy miód i cynamon, dokładnie mieszamy i gotowe :) Kiedy pasta wystygnie, przekładamy ją do zamykanego pojemniczka i przechowujemy w lodówce.







smacznego wylizywania kongów :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz