Do jej przygotowania, potrzebujemy:
- 1 korzeń pietruszki (obieramy ze skórki i kroimy w mniejsze kawałki)
- plaster imbiru (obieramy ze skórki i kroimy w mniejsze kawałki)
- kawałek selera korzeniowego (obieramy ze skórki i kroimy w mniejsze kawałki)
- bulwa organicznego topinambura (obieramy ze skórki i kroimy w mniejsze kawałki)
- 1 ząbek czosnku (rozgniatamy pięścią, obieramy ze skórki)
- mrożony kalafior (garść)
- pół łyżeczki organicznej czarnuszki
- pół łyżeczki organicznej mielonej kurkumy
Wszystkie składniki wrzucamy do garnuszka, zalewamy zimną wodą (ok. 300 ml), zagotowujemy i dodajemy:
- pół szklanki wcześniej ugotowanej organicznej soi (soję moczymy w zimnej wodzie przez noc, odcedzamy, zalewamy świeżą zimną wodą, gotujemy przez 2 godziny, odcedzamy)
Wszystko gotujemy do miękkości warzyw (u nas trwało to ok. 20 minut).
Mogem już spróbować? |
Teraz mogem już spróbować? |
Przed podaniem, porcję zupy podgrzewamy na małym ogniu, podajemy z:
- 1 łyżeczką organicznej oliwy z oliwek extra virgin lub organicznego oleju kokosowego extra virgin, oraz
- 1 łyżeczką organicznych nasion chia i
- garstką świeżej natki pietruszki (posiekanej)
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz