niedziela, 30 grudnia 2012

Tagliatelle z serkiem żółtym i pomidorkiem

Jest zima, smutno i zimno wszędzie więc Tata postanowił zrobić coś troszkę wiosennego. Był kiedyś na polowaniu w sklepie i kupił makaron tagliatelle. Dostałem kiedyś nitkę i bardzo mi smakował - zresztą jak większość makaronów. Z piątkowych wieczorków Rodzicom a tak dokładnie Tacie został serek żółty - kolejna moja WARIACJA !!!!! Uwielbiam serki :) żółty jest na jednym z pierwszych miejsc moich serowych zachciewajek:)  Ale dość zachwytów i mlaskania - wracamy do przepisu!

Potrzebujemy:

- makaron tagliatelle z mąki durum
- pomidor
- ser żółty (przy kupowaniu czytamy skład i wybieramy ten bez śmieciowych składników)

Makaron gotujemy al dente wg. przepisu na opakowaniu. Pomidorek parzymy, obieramy ze skórki, kroimy (bez ziarenek) na mniejsze kawałeczki. Serek też kroimy na małe kawałeczki. Wszystko mieszamy w miseczce i podajemy.

Efekt:



 SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz