Trzyskładnikowy, pyszny i zdrowy obiad :)
Troszkę nietypowy, bo dla wielu owsianka to temat śniadaniowy, ale w moim przypadku to nic nadzwyczajnego - bardzo często jadam owsiankę w porze obiadku.
OWSIANKA Z AWOKADO I BRĄZOWĄ SOCZEWICĄ
Potrzebujemy 3 głównych składników:
- płatki owsiane bezglutenowe Jumbo
- organiczną brązową soczewicę
- organiczne awokado
Soczewicę: przygotowujemy w większej ilości na kilka dni według przepisu, który znajdziecie TUTAJ, z tym że oprócz imbiru do gotowania soczewicy dodajemy jeszcze 1 łyżeczkę organicznego rozmarynu suszonego. Potem w kolejne dni do owsianki dodajemy porcję wcześniej ugotowanej soczewicy.
Awokado: codziennie na świeżo kroimy porcję awokado w kostkę.
Po tym czasie, płatki dokładnie mieszamy, dodajemy resztę składników, czyli w moim przypadku: pół awokado (obrane ze skórki, pokrojone w kostkę), oraz 3 łyżki wcześniej ugotowanej soczewicy. Ponownie mieszamy i gotowe :)
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz